10 september 2009

IJskoffie-siroop

Twee jaar geleden schreef ik een blog over zelfgemaakte ijskoffie. Sindsdien is er nogal wat veranderd aan dit drankje, en dat willen jullie vast ook weten :-)
Nu staat er hier standaard een flesje ijskoffie-siroop in de koelkast, waarmee ik in vijf seconden koude ijskoffie heb. En, met een recent krantenbericht over vette ijskoffie in mijn achterhoofd, de met deze siroop bereide ijskoffie bevat ongeveer 56 kcal per 100 ml, ofwel 140 kcal per longdrinkglas.

Zo maak je de siroop:
Doe ongeveer 300 ml water in een pannetje, en voeg 10 theelepels oploskoffie en 10 theelepels suiker toe.
Kook het geheel tot alle suiker en koffie zijn opgelost, laat afkoelen en doe in een schone fles, die je in de koelkast zet.

Zo maak je je ijskoffie: doe ongeveer 30 ml siroop in een 250-ml-glas en vul het glas af met koude halfvolle melk. Klaar! En zo maak je met deze hoeveelheid ongeveer 10 glazen.

Geen opmerkingen: