10 januari 2009

Chocoladekoekjes

Voor mijn vijftigste post heb ik gekozen voor chocoladekoekjes! Het idee komt van "Tea and Wheaten bread" en dit is een vertaling en lichte aanpassing van het recept dat oorspronkelijk werd gepubliceerd door Martha Stewart in "Cookies".

Voor een heerlijk bros koekje met een zachte chocoladevulling heb je nodig:
230 gram boter en 70 gram boter op kamertemperatuur
130 gram poedersuiker
1/4 theelepel zout
2 theelepels vanille-extract
250 gram patentbloem
150 gram pure chocola, in stukjes gehakt
2 theelepels maisstroop, of andere vloeibare zoetigheid zoals suikerstroop, ahornsiroop, etc.

Verwarm de oven voor op 180 graden (gasoven stand 4).
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de 230 gram boter, suiker, zout en vanille in een mengkom en mix het gedurende een minuut of twee op middelmatige snelheid tot het glad en goed verdeeld is. Mix dan de bloem erbij, lepel voor lepel, tot het een stevig deeg is.
Maak met een theelepel porties deeg, die je tot balletjes rolt en op de bakplaat legt. Afhankelijk van de grootte die je kiest kun je 25 tot 50 koekjes maken. Leg ze niet te dicht bij elkaar, houd er 2 a 3 cm tussen.
Bak tien minuten, haal ze uit de oven, druk in elk koekje snel even je duim zodat er een kuiltje ontstaat. Bak nog eens een minuut of 7 a 9, tot de randjes bruin kleuren. Haal dan van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster.

Doe chocola, de 70 gram boter en de maisstroop in een vuurvaste kom en zet die boven een pan met zachtjes kokend water. Roer af en toe, en haal van de warmtebron als de chocola is gesmolten. Laat even afkoelen.
Vul de koekjes met de chocolade als ze afgekoeld zijn. Ik deed dat met een poffertjesbeslagflesje, dat ging erg goed.

1 opmerking:

sticker zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.