1 juli 2015

Koude rijstsalade met meloen en kip


foto van Francijn Brouwer.
Wat eet je op een warme dag?
Koude rijstsalade! Hier een goed recept, net geprobeerd.


Goed voor vier personen.


**Ingrediënten:
300 gram rijst naar keuze
1 flinke appel
een halve rijpe meloen
3 plakken ananas uit blik
100 gram rozijnen
2 gerookte kipfilets


**En voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 heel fijn gesneden sjalotje of ander uitje
1 theelepel kerriepoeder
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel gedroogde peterselie
peper en zout


**Garnering:
Een kommetje gehakte walnoten


Kook 's morgens al rijst als het nog niet zo warm is, laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan in de koelkast.
Meng alle ingrediënten van de dressing en zet ook dit in de koelkast.
Snijd appel, meloen, ananas en kip in blokjes.
Meng alle ingrediënten van de salade en zet nog even koud.
Strooi na het opscheppen wat walnoten over je salade.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: