Dit milkshake-recept vraagt een beetje voorbereiding, maar is erg de moeite waard. Mijn kinderen vonden het heerlijk! Het is genoeg voor 4 volle longdrinkglazen.
Een paar uur van te voren maak je de karamelsaus:
- Doe 200 gram lichte basterdsuiker in een pan met dikke bodem. Zet op halfhoog vuur.
- Doe er een halve liter ongeklopte slagroom bij, 1 eetlepel vanille-extract en 100 gram roomboter.
- Kook dit tot een dikke vla. Dat duurt best lang en bruist erg, dus zet het vuur niet te hoog.
- Laat afkoelen en zet een paar uur in de koelkast.
Dit is behoorlijk te veel saus, maar ook lekker bij vla, ijs etc.
Als je de milkshake wilt gaat drinken:
- Doe 3/4 liter koude melk in de blender
- voeg 150 gram karamelsaus toe,
- en 250 gram vanille-ijs.
- Zet de blender aan tot alles goed is gemengd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten