10 april 2015

Koolhydraatarme kaaskoekjes

Vertaald van www.informationaboutdiabetes.com


Voor 80 kleine snackkoekjes
Deze koekjes zijn zo koolhydraatarm omdat er geen graanmeel in zit, maar notenmeel.

Ingrediënten
- 190 gram amandelmeel (2 cups)
- 1/4 theelepel uienpoeder
- 1/8 theelepel chilipoeder
- 1/8 theelepel cayennepeper (optioneel)
- 1/4 theelepel zout (optioneel)
- 2 eiwitten van grote eieren
- 115 gram geraspte cheddarkaas (1 cup)
(maar belegen goudse werkt uitstekend, zeker als je voor de smaak wat parmezaanse meeraspt)

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 160°C. Knip een stuk bakpapier op maat voor je bakplaat, ongeveer 30 bij 40  cm. 
2. Meng in een kom amandelmeel, specerijen en zout. Roer met een vork de eiwitten erdoor. Voeg kaas toe en roer tot het een deeg wordt.
3. Verkruimel het deeg gelijkmatig boven het bakpapier, vet een even groot stuk bakpapier in en bedek het deeg ermee. Rol met je deegroller het deeg plat tussen de vellen, zorg dat het overal even dik wordt, werk de randen netjes bij. 
4. Haal het bakpapier eraf. Snijd het deeg met een scherp mes in 80 stukjes (10 bij 8). 
5. Bak het deeg 10-11 minuten, of tot het lichtbruin is. Bij mij duurde het wel twintig minuten tot het bruin werd en na afkoelen knapperig werd. Als je koekjes niet bruin zijn, worden ze ook niet knapperig. 
6. Laat de koekjes even afkoelen, en breek de koekjes dan los. Bewaar ze, zodra ze op kamertemperatuur zijn, in een luchtdichte verpakking.

Deze koekjes bevatten per 10 stuks: 
235 kilocalorieën, 20 gram vet, 204 mg natrium (is 0,5 mg zout), 6,5 gram koolhydraten, 3 gram vezels, 11 gram eiwitten. 


Geen opmerkingen: