18 april 2010

Appelpannenkoeken

Pannenkoeken bakken, daar draaien we hier onze hand niet voor om.
200 gram bloem, 1 ei, 400 ml melk, wat zout, dat levert ongeveer 6 neutrale pannenkoeken.

Dan kun je nog volkorenmeel gebruiken (in combinatie met wat meer melk),

je kunt geraspte kaas door je beslag roeren,
je kunt spek voorbakken en dan beslag erover gieten,
je kunt rozijnen in je beslag in de pan strooien,

tot zover geen probleem.

Maar appelpannenkoeken, dat was ons nog niet mooi en lekker gelukt. Maar nu wel! Dit is een recept met bakpoeder, waardoor het beslag om de appelringen heen rijst.
Dit heb je nodig:

500 ml melk
2 eieren

2 eetlepels olie
2 eetlepels suiker

200 gram bloem
zout
1 zakje bakpoeder
een paar stevige appels

Breek de eieren boven een mengkom en voeg suiker, zout en olie toe. Mix dit door elkaar.
Zeef bloem en bakpoeder boven de kom, giet de helft van de melk toe en mix tot een glad geheel. Verdun met de andere helft van de melk.
Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels in dunne ringen. Als je geen appelboor hebt, kun je ook na het plakken snijden met een mesje het klokhuisrondje eruit snijden.
Verhit een klontje boter of wat olie in de koekenpan. Giet wat beslag in de pan en leg er appelringen op.
Bak op laag vuur tot de bovenkant geheel is gestold. Laat de pannenkoek op een bord glijden, controleer of de pan nog vettig is en keer de pannenkoek de pan in. Bak aan de andere zijde goudbruin.

Serveer met poedersuiker.


Het recept komt van de verpakking van mijn nieuwe tefal pannenkoekpan.

Geen opmerkingen: