15 april 2009

Zomerse witlofsalade

Hoera, het wordt weer lente! Nu zullen we een half jaar geen warme witlof met kaassaus meer eten. Nee, de witlof gaat vanaf nu in de salade! Kipfilet erbij en aardappels, en iedereen eet hier zijn bord leeg. Ook de kinderen, want er zit appel in, en rozijnen.
Dit is het recept, genoeg voor een gezin met twee ouders en een paar kinderen.

Nodig:

4 flinke stronken witlof

een stuk of 8 grote augurken

een paar flinke opscheplepels zilveruitjes

twee flinke appels

3 handen vol rozijnen

een lepel gedroogde oregano

een scheut volle yoghurt en een scheut slasaus,

of wat jij maar wilt gebruiken om het smeuig te maken.


Snijd de witlof in plakken en haal de kern uit elke plak. Haal de plakjes uit elkaar.
Snijd augurken en appels klein. Snijd de zilveruitjes evt. doormidden. Schep alle ingredienten door elkaar en zet de schaal een poosje koud, dat is goed voor de smaak, zeker in de zomer. Bovendien kan de oregano dan even wat smaak afgeven.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: