Hoera, het wordt weer lente! Nu zullen we een half jaar geen warme witlof met kaassaus meer eten. Nee, de witlof gaat vanaf nu in de salade! Kipfilet erbij en aardappels, en iedereen eet hier zijn bord leeg. Ook de kinderen, want er zit appel in, en rozijnen.
Dit is het recept, genoeg voor een gezin met twee ouders en een paar kinderen.
Nodig:
4 flinke stronken witlof
een stuk of 8 grote augurken
een paar flinke opscheplepels zilveruitjes
twee flinke appels
3 handen vol rozijnen
een lepel gedroogde oregano
een scheut volle yoghurt en een scheut slasaus,
of wat jij maar wilt gebruiken om het smeuig te maken.
Snijd de witlof in plakken en haal de kern uit elke plak. Haal de plakjes uit elkaar. Snijd augurken en appels klein. Snijd de zilveruitjes evt. doormidden. Schep alle ingredienten door elkaar en zet de schaal een poosje koud, dat is goed voor de smaak, zeker in de zomer. Bovendien kan de oregano dan even wat smaak afgeven.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten