(for an English recipe, scroll down)
Als ik op zondagmorgen de broodmachine aanzet, is het deeg klaar als we uit de kerk komen, en kan ik nog voor de lunch heerlijke verse volkorenbroodjes klaar hebben. En dat is precies wat we afgelopen zondag hebben gedaan. Ze waren heerlijk!
Hier volgt het recept, voor 10 broodjes. Denk eraan dat een theelepel vrij veel is, het is eerder een kleine toetjeslepel dan een koffielepeltje.
Nodig:
140 ml melk
140 ml water
225 gram volkorenmeel
225 gram patentbloem
1 1/2 theelepel zout
2 theelepels poedersuiker
1 theelepel instantgist
een beetje melk
Doe melk en water in de vorm (vergeet de kneedhaken niet).
Strooi meel en bloem erover.
Doe zout, suiker en gist in verschillende hoeken, zo dat het de vloeistof niet raakt.
Laat de machine deeg kneden.
Als het deeg klaar is: verdeel het in tien gelijke porties, vorm er mooie gladde bolletjes van, leg die op gelijke afstanden op de bakplaat, en laat ze een half uur narijzen op een warme plek.
Dek ze ondertussen af met ingevet plasticfolie.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bestrijk de broodjes na het rijzen met melk en bak ze 15-20 minuten.
Eet smakelijk!
English:
This Sunday morning I let the bread-baking-machine do the work while I went to church. In that way I could finish my cute wholewheat buns just in time for lunch.
They're nothing special, but it's a good recipe and fresh bread tastes so much better!
You need:
0.6 cup milk (140 grams)
0.6 cup water (140 grams)
8 ounces whole wheat flour (225 grams)
8 ounces all-purpose flour (225 grams)
1 1/2 teaspoon salt
2 teaspoons powdered sugar
1 teaspoon dry instant yeast
a little milk
Let de machine make a dough of all ingredients except the milk.
Divide the dough in 10 equal portions, make smooth balls, put them on the baking bin and cover with greased plastic foil. Let it rest for half an hour, or until it has doubled in size.
Preheat your oven to 390 F.
Brush the buns with a little milk and bake them 15-20 minutes.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten