13 december 2022

Gevulde paprikasoep

Vandaag stuitte ik op een bericht van BarefeetInTheKitchen, over "Stuffed pepper soup". Het zag er precies uit als eten dat we nodig hebben op een koude decemberdag. Ik heb het vertaald, omgerekend en gekookt, en het was heerlijk. Hartig en verwarmend. 
 
Stuffed pepper is gevulde paprika. Het idee is dat de soep de smaak en ingrediƫnten heeft van gevulde paprika's. Als je het naar het Nederlands vertaalt, gevulde paprikasoep, krijgt het een nieuwe betekenis, die ook erg passend is. Want een gevulde soep is het!
Eigenlijk is het een slowcooker recept, maar ik heb hem "stovetop" gemaakt, dus gewoon in een kookpan. De 450 en 900 gram komen van de engelse maatvoering, een pound is 450 gram. Voel je vrij om daar losjes mee om te gaan.

Het oorspronkelijke recept staat hier:
https://barefeetinthekitchen.com/crockpot-stuffed-bell-pepper-soup-recipe/
en hieronder staat mijn bewerking/vertaling.
 
Ingrediƫnten voor 6 a 7 kommen soep:
 
450 gram rundergehakt
1 theelepel zout (oorspronkelijk 2, maar 1 is genoeg)
1 theelepel zwarte peper
1 grote ui, gesnipperd

* 4 paprika's in verschillende kleuren, in blokjes gesneden
* 1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
* 900 ml runderbouillon van bouillonblokjes
*450 gram gezeefde tomaat of tomatenblokjes
* 2 eetlepels worcestershiresauce
* 1 eetlepel Italiaanse kruiden
*gedroogde chilivlokken naar smaak (of een rode peper fijngesneden)
 
1 mok witte rijst

Snijd ui en paprika, spoel de zwarte bonen af, maak de bouillon.
Rul het gehakt met het zout en de zwarte peper, tot het bijna gaar is.
Doe de ui erbij en bak tot het glazig is.
Voeg alles toe waar een * voor staat en laat sudderen tot de paprika zacht is. 

Kook de rijst apart  van de rest volgens de aanwijzingen op het pak.

Serveren: doe een schep rijst in de soepkom en schep daar soep op.
In plaats van de rijst kun je ook blokjes aardappel toevoegen, of pasta. 

De soep laat zich heel goed invriezen, vooral zonder de rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten