Maar daar gaat verandering in komen! En daarvoor dient het volgende verhaal...
Julie Powell zat op een dood punt in haar leven, toen ze besloot "Mastering the art of French cooking", het standaardwerk van Julia Child, in een jaar van kaft tot kaft door te gaan werken. Aardappelsoep om mee beginnen, maar ook kreeften doden en kippenlevertjes met gelei bekleden. Het was gekkenwerk,en het boek dat ze er in 2005 over schreef ademt dan ook een zekere krankzinnigheid. Maar ze leerde wel enorm goed koken en vond haar levensvreugde terug.
Tot nu toe kende ik alleen de verfilming van het boek - ik kan ernaar blijven kijken. En dat is vooral omdat ik jaloers ben op haar project en haar doorzettingsvermogen. 365 dagen, 524 recepten. En geen gemberkoekjes of zo, nee, de klassieke Franse keuken. Ik zou het al opgeven als ik zag dat er een heel hoofdstuk over gelei in staat, want ik heb een grote hekel aan gelei.
Deze zomer vond ik in een kringloopwinkel een exemplaar van het boek "Julie en Julia". Terwijl ik het las, besloot ik dat mijn eigen project ga uitvoeren. Een idee dat ik al heb sinds ik de film voor het eerst zag.
Mijn kast vol kookboeken |
Ik heb precies 200 kook- en bakboeken. Van ongeveer 25 daarvan weet ik met zekerheid dat ik er ooit een recept uit gebruikt heb. En dat is zonde, want ik hou van mijn hele verzameling. Kookboeken die ik niet wil gebruiken, heb ik niet.
Dus. Dit gaan we doen: ik ga uit elk van mijn boeken tenminste een recept zoeken en gebruiken, en daarover bloggen. Niet elke dag, niet meer dan een recept. Misschien doe ik er jaren over, maar daarna heb ik geen kookboek meer waar ik nooit uit gewerkt heb.
Hier vind je een overzicht met wat ik tot nu toe heb gedaan.
Wat een leuk en inspirerend plan! Ik kijk ernaar uit om het via dit blog mee te beleven. :-)
BeantwoordenVerwijderenLeuk idee!
BeantwoordenVerwijderenIk heb het omgedraaid: ik had eerst ruim 60 kookboeken. Tijdens mijn eerste opruimronde gingen er heel wat weg. Mijn tweede opruimronde vorige week levert me op: 20 kookboeken over. Maar wel die ik wil gebruiken en die echt leuk zijn!
Voor de rest zoek ik recepten elders of ga ze zelf steeds meer bedenken!
Succes met je serie :)