18 december 2016

Boterkoek met kokos

Mijn kinderen zijn tot nu toe bij elkaar ongeveer dertig keer jarig geweest terwijl ze op de basisschool zaten. En bijna elke keer heb ik voor de juffen een kokosboterkoek gebakken. Ze rekenden er op een gegeven moment gewoon op. Hij is dan ook heerlijk! Hoog tijd om het recept op mijn blog te zetten :-)



Recept kokosboterkoek
voor een vlaaivorm met een bodem van 25 cm
(voor een standaard 20 cm boterkoekvorm neem je 2/3 van het recept)

Ingrediƫnten:
340 gram roomboter uit de koelkast
340 gram kristalsuiker
415 gram tarwebloem
flinke mespunt zout
2 zakjes vanillesuiker
75 gram kokos
een beetje melk voor het bestrijken
olie om de vorm in te vetten 

Werkwijze:
Verwarm de oven tot 200°C.
Snijd de boter in blokjes.
Doe boter, suiker, bloem, zout, vanillesuiker en kokos in een grote kom.
Kneed tot een samenhangend deeg. Dat duurt even, maar dan opeens komt het samen. 
Vet de vlaaivorm in met een beetje olie.
Druk het deeg in de vorm plat, ook goed in de rand.
Doe een eetlepel melk op het deeg, en strijk met de achterkant van een lepel het oppervlak goed glad. 
Maak met een vork een eenvoudig ruitpatroon, of, zoals in het voorbeeld, met een sateprikker een spinnenweb. Leuk om dan een pecannoot als spin te gebruiken.
Bak de koek 20 minuten, of tot hij goudbruin kleurt. 
Laat in de vorm afkoelen. 

Eet smakelijk! Of geef hem aan de juffen :-)
vlaaivorm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten