Holiday season is the time for sharing, and Peta of Peta Eats is sharing a dozen cookies, some classics and some of her own, from all over the world with us. Here is the November Daring Bakers' challenge!
If you like to see all the cookie recipes in English, go to the Daring Bakers website. That is the place where you can also find the creations of my fellow Daring Bakers, look here.
I chose one of the cookies, and saved the rest to make in the future. Perhaps during the holidays? However, I chose the piped shortbread. I added cocoa to half of the dough and alternately spooned white and brown dough in the piping bag. And this is the result. Nice, eh?
In 2007 I made "viennesse cookies" (look here), and that recipe told us to "spoon around, not beat". But Peta's recipe instructed to beat for ten minutes. That is why Peta's cookies are much lighter.
Thanks Peta, you did a lot more work than I needed for now, but I promise I will use more of your recipes :-)
======
De Daring Bakers challenge van november werd ons aangeboden door Peta. Ze deelde twaalf koekjesrecepten met ons, voor een deel klassiekers, voor een deel haar eigen recepten. Alle Engelse recepten staan op de Daring Bakers Website, net als de lijst met Daring Bakers.
Ik heb maar één koekjesrecept gebruikt, de rest bewaar ik voor later. Misschien voor de kerstvakantie? Hoe dan ook, ik heb "piped shortbread" gemaakt, dat lijkt een beetje op sprits. Maar meer nog op de Weense koekjes die ik op mijn website heb staan (kijk hier). Ik heb de ene helft van het deeg bruin gemaakt met cacao, en beide deegsoorten om en om in de spuitzak gelepeld. Dat gaf dit leuke gemarmerde resultaat.
Hier is het recept:
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 8-10 minuten
Voor 60 ringen of 120 strepen
Ingrediënten:
225 gram zachte roomboter
175 gram patentbloem
65 gram poedersuiker
45 gram maizena
2 theelepels vanille-essence
Evt. chocola
Verwarm de oven voor op 150°C. Niet warmer, anders gaat de boter koken.
Doe boter, bloem, poedersuiker en maizena in een mixerkom en mix met de kneedhaken tot het een geheel is. Schakel dan over op de kloppers.
Klop 10 minuten.
Doe het deeg in een spuitzak en spuit ringen of strepen. Laat het deeg tussen de ladingen koekjes niet warm worden, maar ook niet koud.
Bak 15 a 18 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de onderkant van de koekjes licht begint te bruinen. De bovenkant niet.
Laat helemaal afkoelen.
Versier eventueel met gesmolten chocola
I love how you marbled the cookies! They are so pretty, especially the one on the second picture.
BeantwoordenVerwijderenWhat a clever idea to put the two colours of dough together in the piping bag! I really like how the cookies look.
BeantwoordenVerwijderenBTW, your mille feuille looks lovely!
Your marbled cookies are so beautiful, especially the second one.
BeantwoordenVerwijderen