11 oktober 2008

Cup-of-cake

Wel eens een kop chocoladecake gehad? Niet? Dan is dit je kans. Over vijf minuten kun jij aan een kop cake zitten, mits je dit in huis hebt:
(Did you ever eat a cup of chocolate cake? Didn't you? Then this is your chance! In five minutes you can have a cup of cake, if you have these things in stock:)

4 eetlepels bloem, 4 eetlepels suiker, 2 eetlepels cacao, 1 ei, 3 eetlepels melk, 3 eetlepels olie, eventueel 3 eetlepels gehakte chocolade, drupje vanille-extract, een grote vuurvaste mok en een magnetron.
(4 tablespoons flour, 4 tablespoons sugar, 2 tablespoons cocoa, 1 egg, 3 tablespoons milk, 3 tablespoons vegetable oil, 3 tablespoons chopped chocolate (optional), a few drops vanilla extract, a big mug that can stand the microwave oven, and a microwave oven)

Heb je dat? Dan kun je aan de slag.
(Do you have that? Then you can get to work.)

Meng de droge ingredienten in je mok. Voeg het ei toe en roer met een vork tot alles egaal is. Voeg de rest van de ingredienten toe en roer nog eens. Zet de mok in de magnetron, en laat die 3 minuten werken op 1000 watt. Heb je er een die maximaal op 900 werkt, pas de tijd dan aan naar 3 minuten en 20 seconden. De cake zal boven de mok uit rijzen, maar dat is niet erg. Hij zakt straks terug.
(Mix the dry ingredients in your mug. Add the egg and mix with a fork till it is smooth. Add the rest of the ingredients and mix again. Put the mug in the microwave oven, and cook for 3 minutes at 1000 watts (or 3 minutes and 20 seconds at 900 watts). The cake will rise above your mug, but don't worry. It will eventually sink back.)

Laat een beetje afkoelen en eet smakelijk! Met dank aan Debra, die me dit recept stuurde.
(Let it cool down a little and bon appetit! Thanks to Debra, who sent me this recipe.)

4 opmerkingen:

  1. Waarom niet eigenlijk, zo chocoladecake in een tas? :) Ga dat binnenkort zeker ns uitproberen. En Mijn lief gaat dat niet erg vinden, denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Was heerlijk! En zo snel klaar. Dit vind ik een ideaal toetje. Leuk, snel, grappig. Bedankt!
    Groetjes, Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb het recept vandaag veranderd, en hij is nog lekkerder. Ik heb gesmolten roomboter ipv olie gebruikt, en een eetlepel bloem minder, en een theelepel oploskoffie erbij. Super!

    BeantwoordenVerwijderen